تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی ۲۰۱۸

علی معیری ۱۴۰۰/۱۰/۲۳
تست و بررسی هیوندای سوناتا هیبریدی ۲۰۱۸
تست وبرسی سوناتا هیبریدی 2018 
در این مقاله:
  • طراحی ظاهری سوناتا 2018
  • طراحی کابین و امکانات رفاهی سوناتا هیبرید
  • ایمنی سوناتا 2018
  • پیشرانه هیبریدی و مشخصات فنی سوناتا هیبرید
  • تجربه رانندگی سوناتا هیبرید 2018
  •  شرایط بازار هیوندای سوناتا 2018

تا همین چند سال قبل باور عمومی بر این بود که آینده از آن خودروهای هیبریدی است و در این زمینه تویوتا پیشگام صنعت خودروسازی محسوب می‌شد. باوری که با پیشرفت شگفت‌انگیز خودروهای تمام برقی تغییر یافت و اکنون باید آینده جهان را در تسخیر خودروهای الکتریکی تصور کنیم.
با این وجود و علیرغم حرکت خودروسازان به سمت تولید محصولات تماماً برقی، باید اعتراف کرد که تلاش هیوندای برای ساخت رقیبی برای تویوتا کمری هیبرید به راستی شجاعانه بوده است.
ماحصل این تلاش البته در نسل دوم خود به ایران نیز راه یافته است و حالا می‌توان نمونه‌های شخصی و تاکسی از هیوندای سوناتا هیبریدی را در خیابان‌های کشور مشاهده کرد؛ سدانی که سوژه این بخش از بررسی سایت نمایندگی سیاسی شده است.

طراحی ظاهری سوناتا 2018

به تازگی نسل جدید هیوندای سوناتای هیبرید 2022 با طراحی ظاهری جنجالی معرفی شده است ولی با توجه به ممنوعیت واردات خودرو به کشورمان، امید چندانی برای راه یافتن این مدل به بازار ایران وجود ندارد و جدیدترین سوناتاهای موجود در کشور، مربوط به نسل قبلی این خودرو هستند که در قالب مدل‌های بنزینی و هیبریدی به ایران وارد شده‌اند.

نقد و بررسی خودرو هیوندای سوناتا هیبریدی | لایو کار

واقعیت این است که نسل اولیه سوناتای هیبریدی نیز درست مانند مدل 2020 در زمان ورود به بازار با نقد و بررسی های تندی از سوی کارشناسان و مشتریان مواجه شده بود و برهمین اساس نیز مورد چند بازنگری زودتر از موعد قرار گرفت.
سوناتاهای فیس‌لیفت از طراحی ظاهری قابل قبولی برخوردارند و مدل‌های هیبریدی چند اختلاف ظاهری برجسته با مدل بنزینی دارند که بر حس و حال مواجهه با این خودرو نیز تاثیر می‌گذارد. برای مثال رینگ‌ها در راستای کاهش مصرف سوخت و بهبود آیرودینامیک مورد بازنگری قرار گرفته‌اند. البته در هیوندای سوناتا هیبریدی مدل 2018 شباهت‌های مدل‌های بنزینی و هیبریدی به یکدیگر بیشتر شده و تفاوت‌های ظاهری محدود به رینگ‌ها و درج نوشته هیبرید بر روی بدنه می‌شود. با این حال کمی بعید است که این مدل را با نسخه‌های بنزینی اشتباه کنید.

در مجموع با توجه به تغییرات اعمال شده بر روی مدل 2018، می‌توان گفت که تغییرات مثبت بوده‌اند و حالا نمای کلی بدنه هماهنگ‌تر و زیباتر از مدل پیش از فیس‌لیفت به نظر می‌رسد. البته این بهبود در حدی نیست که اختلاف قیمت بیش از یکصد میلیونی بین این دو مدل را توجیه کند.

طراحی کابین و امکانات رفاهی سوناتا هیبرید

خودروهای هیبریدی معمولاً گران‌قیمت‌تر از نسخه‌های پایه هستند و ظاهراً همین مسئله باعث شده تا دست مهندسان هیوندای برای خلق یک کابین بسیار با کیفیت در این کلاس باز باشد. از این رو می‌توان گفت که برخلاف کابین نسبتاً ارزان‌قیمت تویوتا کمری هیبرید، که تاحدودی حس مواجهه با یک خودرو اقتصادی را به سرنشینان القا می‌کند، کابین هیوندای سوناتا هیبریدی بسیار جذاب و مدرن شکل گرفته و تا حد زیادی می‌تواند خودرویی نیمه لوکس را نمایندگی کند.

استفاده از قطعات پلاستیکی نرم و اجزای طرح چوب در تریم داخلی در این زمینه نقش به سزایی داشته‌اند و به لطف وجود سقف شیشه‌ای پانوراما، فضای داخلی وسیع و دلباز به نظر می‌رسد.

کاردو :: هیوندای سوناتا 2018 هیبرید و بنزینی


در نسخه فیس‌لیفت 2018 چند تغییر جزئی نسبت به کابین مدل‌های 2017 رخ داده که البته موارد چندان مهمی نیستند، اما از جمله شاخص‌ترین آن‌ها می‌توان به جایگزینی فرمان سه شاخه به جای مدل قبلی چهار شاخه و تغییر در طراحی مجموعه پشت آمپر (نشانگر وضعیت سیستم هیبریدی) اشاره کرد. همچنین هیوندای در خصوص امکانات رفاهی نیز خساست به خرج نداده و محصولش را به آپشن‌هایی مانند فرمان برقی حساس به سرعت، گرمکن صندلی‌های جلو و عقب، تهویه صندلی‌های جلو، گرم‌کن فرمان، نمایشگر لمسی، ورودی USB و AUX، بلوتوث، تودوزی چرم مصنوعی، غربیلک فرمان چرمی، سقف پانوراما با سانروف برقی 3 حالته، تهویه خودکار دوگانه، خروجی تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب، صندلی‌های برقی جلو، حافظه صندلی راننده، ورود و استارت بدون کلید، سیستم هشدار نقطه کور، سنسورهای پارک جلو و عقب، صندوق پران، پرده عقب برقی، پرده‌های جانبی عقب، سنسورهای نور و باران، کروز کنترل، آینه‌های تاشوی برقی، دوربین دید عقب، شارژر بدون سیم تلفن همراه، نمایشگر فشار باد تایرها، سیستم‌های ترمز ABS و EBD، کنترل کشش و پایداری الکترونیکی، ترمز پارک برقی، سیستم کمکی ایستایی در سربالایی، ایربگ‌های راننده و سرنشین جلو به همراه جانبی و پرده‌ای تجهیز کرده است.

با این حساب می‌توان گفت که هیوندای سوناتا هیبریدی در زمینه کابین و امکانات در مقایسه با اکثر رقبای موجود در بازار برتری نسبی‌ای را ارائه می‌دهد. به خصوص که با توجه به ممنوع شدن واردات، کیا اپتیما هیبرید عملاً شانسی برای عرضه اندام در کشورمان پیدا نکرده است.

ایمنی سوناتا 2018

با توجه به آپشن‌های پرشمار امنیتی که در بخش قبلی به آن‌ها اشاره شد و گزارش مناسب موسسه ایمنی بزرگراه‌های امریکا IIHS، که خبر از استحکام بالای بدنه و شاسی سوناتا می‌دهد، میتوانیم از بابت ایمنی سوناتا هیبرید 2018 این محصول هم آسوده خاطر باشیم.

پیشرانه هیبریدی و مشخصات فنی سوناتا هیبرید

هیوندای سوناتا از پیشرانه هیبریدی نزدیک به محصولات تویوتا بهره می‌برد. یک پیشرانه چهار سیلندر 2 لیتری با قدرت 154 اسب‌بخار که از طریق جعبه‌دنده شش سرعته اتوماتیک نیروی خود را به چرخ‌های جلو می‌رساند، اما در حد واسط پیشرانه و جعبه‌دنده سنتی، یک موتور برقی قرار گرفته که می‌تواند در نقش ژنراتور نیز ایفای نقش کند.

پیشرانه هیبریدی هیوندای سوناتا


در مدل‌های هیبریدی پایه سوناتا، این موتور برقی توانایی تولید 51 اسب‌بخار و 204 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این درحالی است که پیشرانه بنزینی استاندارد نیز قادر به تولید 190 نیوتن‌متر گشتاور است و بنابراین در زمان درگیر بودن هر دو موتور برقی و بنزینی، شاهد گشتاور قابل توجه تجمیعی 320 نیوتن‌متری هستیم که به شتاب‌گیری مناسب سوناتا هیبرید (9.3 ثانیه) منجر می‌شود.

باتری لیتیوم پلیمر این سدان کره‌ای، از ظرفیت چندان بالایی برخودار نیست و در نتیجه با این‌که به واسطه این باتری 1.76 کیلووات ساعتی می‌توان از هدر رفت سوخت در ترافیک‌های شهری جلوگیری کرد، اما پیمایش مسافت بالایی به صورت تمام برقی امکان‌پذیر نخواهد بود.

کاردو :: بررسی نسل دوم سوناتا هیبرید

از همین رو میانگین مصرف سوخت هیوندای سوناتا به شکل رسمی در حدود 4.7 لیتر در یکصد کیلومتر اعلام شده که در برابر هیبریدی‌های مطرح جهان، رقم چندان شگفت‌انگیزی به حساب نمی‌آید؛ اما در مقایسه با خودروهای هم‌سایز غیر هیبریدی می‌توان گفت که شاهد صرفه‌جویی 3 الی 4 لیتر در هر صد کیلومتر هستیم.

تجربه رانندگی سوناتا هیبرید 2018

نوبت به بررسی عملکرد این خودرو در جاده رسید. خودروهای هیبریدی معمولاً سنگین وزن‌تر از نسخه‌های معمولی هستند، اما در عین حال شتاب اولیه بالاتری را به لطف گشتاور قابل توجه موتورهای برقی ارائه می‌دهند. این مشخصات پشت فرمان هیوندای سوناتا هیبریدی نیز کاملاً قابل لمس است و از این رو می‌توان تجربه رانندگی با این سدان شرقی را نسبتاً جذاب توصیف کرد. به خصوص که جعبه‌دنده 6 سرعته اتوماتیک این خودرو نسبت به محصولات قدیمی هیوندای پیشرفت چشم‌گیری داشته و حالا با دقت و نرمی مثال‌زدنی، دنده‌ها را برای پیشرانه سرو می‌کند.

سواری خودرو هم با این‌که به خوبی تویوتا کمری هیبریدی نیست اما در مجموع شرایط قابل قبولی دارد؛ در واقع از کوبش‌های ناشی از دست‌اندازهای غیر عادی که بگذریم، عملکرد مجموعه تعلیق راضی‌کننده ارزیابی شد؛ این قضیه در کنار جادار بودن فضای داخلی و عایق‌بندی عالی کابین، آرامش مناسبی را برای سرنشینان به ارمغان آورده است.

در این میان نقاط ضعفی مانند عملکرد نسبتاً گنگ فرمان یا حس نسبتاً عجیب فشردن پدال ترمز نیز قابل توجه است که البته این مورد اخیر از ویژگی موتور/ ژنراتور مجموعه هیبریدی ناشی می‌شود. به بیان دیگر با فشردن پدال ترمز، این موتور برقی است که تبدیل به ژنراتور شده و سرعت حرکت خودرو را کاهش می‌دهد و به همین دلیل حس ترمزگیری با این خودرو تا حدی نسبت به نسخه‌های بنزینی متفاوت است، اما در ترمزگیری‌های سنگین، ترمز دیسکی به سرعت واکنش نشان می‌دهد و از این رو می‌توان توانمندی مجموعه ترمز را قابل قبول توصیف کرد.

ضمناً سوناتا هیبرید از نظر فرمان‌پذیری نیز با مشکل چندانی روبه‌رو نیست و اگر توقع زیادی از یک سدان خانوادگی نداشته باشید می‌توانید از پایداری این محصول لذت ببرید.

اجاره خودرو هیوندای سوناتا هیبرید بدون راننده-نماد الکترونیکی [ارزان قیمت]


در مورد قطعات یدکی با توجه به وجود تعدادی از نسخه‌های تاکسی هیوندای سوناتا هیبریدی، می‌توان به تامین نیاز رانندگان این خودروها در بلند مدت امیدوار بود و از طرفی نمایندگی هیوندای آسان موتور کد 522 سید علیرضا سیاسی آماده ارائه خدمات پس ازفروش و قطعات یدکی این محصول به شما مشتریان محترم  در شهر مشهد  می باشد.


روابط عمومی گروه نمایندگی های سیاسی